Ik ben Mariëlle Mullier

Graag zou ik mij even willen voorstellen.

Ik ben Mariëlle Mullier, diëtiste bij NewFigure Clinic locaties Schiedam en Vlaardingen. Naast mijn werkzaamheden als coach, ben ik ook verantwoordelijk voor de kwaliteit binnen NewFigure en superviseer ik de andere locaties. Ik ben aanspreekpunt voor medische vragen en vragen m.b.t. de verzekeringen.

Als klein meisje was ik altijd al bezig met eten en gewicht. Op de middelbare school heb ik toen ook de keuze gemaakt om diëtist te worden. Mijn opleiding hiervoor heb ik gedaan aan de Haagse Hogeschool en in 2003 ben ik afgestudeerd. Na mijn opleiding ben ik begonnen bij een facilitair bedrijf voor medische drinkvoeding en later ben ik bij de thuiszorg in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis gaan werken.

In 2014 heb ik de stap genomen om mijn eigen diëtistenpraktijk te starten. Hier behandel ik iedereen met een (medisch) voedingsvraag. Ik ben gespecialiseerd in ondervoeding, COPD en oncologie. Omdat ik graag van afwisseling hou, ben ik in 2016 op het internet gaan kijken of ik er iets bij kon doen. Per toeval kwam ik NewFigure tegen. Na een aantal gesprekken, heb ik besloten om een franchise locatie te starten in Vlaardingen. In november van dit jaar bestaat die locatie dus 5 jaar en sinds januari 2021 is de locatie Schiedam erbij gekomen.

 

Wat maakt mijn locatie zo bijzonder?

 Ik kijk altijd naar de persoon zelf. Wat heeft iemand nodig om zijn/ haar doelen te halen. Is dat psychische hulp of hulp van een fysiotherapeut of is er toch verder onderzoek nodig? Ik werk altijd zeer persoonsgericht. Geen persoon is hetzelfde en dus ook geen behandeling is hetzelfde.

Wat het leuke aan mijn vak is

Is dat ik mensen op verschillende manieren kan helpen. Het is niet alleen praten over wat/ hoe men kan veranderen m.b.t. eten, maar ook kijken naar wat de oorzaak is van hun gedrag. Veel mensen die ik in mijn praktijk tegenkom, hebben vaak een emotie achter het eten. Vaak is er iets in het verleden gebeurd, waardoor men gaat eten. Ik ben iemand die heel nieuwsgierig is en wil dan ook de oorzaak van het gedrag achterhalen. Mijn eureka moment is dan ook zodra iemand gaat huilen als ik ze een bepaalde vraag stel: “Wat doet eten met je?” Het klinkt raar, maar dat is dan het moment dat men bewust word dat er een bepaalde oorzaak ligt achter het eten/ overgewicht. Soms heb ik dan ook het gevoel dat ik een psycholoog ben. Als ik merk dat men meer nodig heeft, adviseer ik hen ook om psychische hulp te zoeken Ik hou alles binnen de grenzen van mijn vak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *