Bereken jouw BMI

De Body Mass Index (BMI) is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico bij het lichaamsgewicht dat je hebt. De BMI kan worden berekend voor volwassenen t/m 70 jaar. Meet ook de omtrek van je middel voor een compleet beeld. Vet in en rond de buik is nadelig voor je gezondheid. Samen met je BMI is het een goede indicatie voor een gezond gewicht.

Een gezond gewicht is belangrijk, omdat mensen met overgewicht en obesitas meer kans hebben op ernstige ziekten, zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, rug- en gewrichtsklachten en bepaalde soorten kanker.

registreer

Your BMI is

BMI lager dan 18.5

Ondergewicht

Je gewicht is te laag. Probeer aan te komen door extra te eten. Maar kies verantwoorde producten.

BMI tussen 18.5 – 25

Gezond gewicht

Je hebt een normaal gewicht. Probeer op gewicht te blijven door gezond te eten en regelmatig te bewegen.

BMI tussen 25 – 30

Overgewicht

De gevarenzone komt in beeld. Als je een paar kilo afvalt, voel je je beter. Neem hier vrijblijvend contact op met NewFigure om te bespreken hoe je verantwoord kunt afvallen en op je nieuwe gewicht kunt blijven.

BMI tussen 30 – 40

Ernstig overgewicht (obesitas)

Je zit in de gevarenzone. Je schaadt je eigen gezondheid. Probeer af te vallen met een verantwoord dieet  en beweeg regelmatig. Maak hier een afspraak met een coach van NewFigure om zonder hongergevoel een normaal gewicht te bereiken en te behouden en gemotiveerd te worden op moeilijke momenten.

BMI tussen 40 – 50

Zeer ernstig overgewicht (morbide obesitas)

Je gewicht is een directe bedreiging voor je gezondheid: je hebt een grote kans op ernstige aandoeningen en je gewrichten worden te zwaar belast. Onder begeleiding van een ondersteunende en stimulerende coach van NewFigure werk je aan je overgewicht. Met de huisarts kan informatie uitgewisseld worden over de NewFigure methode en het dieet. Neem hier contact op voor een gratis intake.

Bepaal de omtrek van je middel

  • Meet de middelomtrek tussen de onderkant van je onderste rib en de bovenkant van het bekken.
  • Adem uit en lees je middelomtrek af.

Als je BMI en de middelomtrek niet dezelfde uitkomst geven, houd dan het resultaat van de middelomtrek aan. Hier wordt namelijk rekening gehouden met het extra gezondheidsrisico van veel buikvet, wat nadeliger voor je gezondheid is dan vet op heupen en billen. Een vetpercentagemeting in een kliniek van NewFigure kan hierbij uitsluitsel geven.

OORDEEL

MANNEN MIDDELOMTREK

VROUWEN MIDDELOMTREK

Ondergewicht

Omtrek kleiner dan 79 cm

Omtrek kleiner dan 68 cm

Gezond gewicht

Omtrek tussen 79 en 94 cm

Omtrek tussen 68 en 80 cm

Overgewicht (gevarenzone in beeld)

Omtrek tussen 94 en 102 cm

Omtrek tussen 80 en 88 cm

Obesitas (ernstig overgewicht)

Omtrek groter dan 102 cm

Omtrek groter dan 88 cm